woon- en zorgvoorziening bloemendael

baarn | 1 maart 2016

Op het dak van de woon- en zorgvoorziening Bloemendael aan de Nassaulaan in Baarn zijn 172 stuks PV-panelen geplaatst. Deze panelen zullen ongeveer 35.000 kWh opbrengen, dit hangt heel sterk af van de ligging van de panelen en het aantal zonuren. Los van de financiële besparing, spaart men met zonnepanelen bovenal het milieu. Er zal minder CO2 worden uitgestoten bij gebruik van PV-panelen. De besparing die men doet op de CO2 is ongeveer 22.000 kg/CO2.

Met zonnepanelen kan zonlicht direct in elektriciteit worden omgezet. Dit proces wordt fotovoltaïsch effect genoemd. De benaming van een zonnepaneel wordt ook wel PV-paneel genoemd. Het paneel bestaat uit meerdere kleine zonnecellen (halfgeleider) die met elkaar door een geleider verbonden zijn. Elke zonnecel bestaat uit flinterdunne laagjes halfgeleidend materiaal waartussen, onder invloed van zonlicht, een spanningsverschil ontstaat.

De zonne-energie wordt via een omvormer en een verbinding met de verdeelkast direct op het elektriciteitsnet aangesloten.

Het vermogen van een zonnepaneel wordt uitgedrukt in Watt-piek of Watt-power per m2.

Sommige fabrikanten, leveren zonnepanelen met een kleurlaag.

De meeste panelen hebben een rechthoekige vorm en worden geleverd in standaard maten van ongeveer 1.638 x 982 mm. Het op maat laten maken van de panelen is kostbaar.

De panelen zijn leverbaar in diverse montage methoden, te weten:

- panelen in een aluminium frame;
- panelen frameloos;
- panelen in flexibele uitvoering.

Zonnepanelen zorgen voor besparing op energiekosten. Men neemt ten slotte minder stroom af. De stroomprijs is afhankelijk van het contract dat men heeft bij de energieleverancier.

kies een project >123456

schoonoord | Baarn

Na een architectenselectie hebben we in Baarn de opdracht gekregen om een integraal ontwerp te maken voor de vervangende nieuwbouw van zorginstelling Amaris Schoonoord. De opdracht bestaat uit 26 kleinere wooneenheden voor bewoners met een zware zorgindicatie, 30 grotere wooneenheden voor bewoners met een lichtere zorgindicatie en 6 zelfstandige woningen voor senioren.

Download de volledige projectdocumentatie [PDF]

disclaimer

Bij het gebruik van deze website gelden de voorwaarden die u in deze disclaimer vindt.

▪ bureau bos kan steeds zonder aankondiging vooraf gedeelten van de website aanpassen,  wijzigen, aanvullen of verwijderen. Datzelfde geldt ook voor de opgenomen hyperlinks.

▪ Wij hebben aan tekst en vormgeving van deze website veel aandacht besteed. Wij garanderen niet, dat alle informatie op deze website volkomen volledig en correct is. bureau bos kan dan ook niet aansprakelijk worden gesteld, als u onverhoopt door het gebruik van feitelijk onvolkomen informatie van deze website directe of indirecte schade lijdt. Natuurlijk zullen wij  eventuele feitelijke onvolkomenheden zo snel mogelijk verbeteren.

▪ De hyperlinks en verwijzingen op deze website bieden wij u alleen maar aan ter informatie en voor uw gebruiksgemak. bureau bos geeft geen enkele garantie voor de volledigheid of de  juistheid van de inhoud van deze hyperlinks. Ook niet voor de beschikbaarheid van de informatiebronnen waarnaar wij u verwijzen.

▪ Alle tekstuele informatie op deze website mag u raadplegen en downloaden. Ook kunt u deze informatie voor persoonlijk gebruik reproduceren, wanneer u daarbij de bron vermeldt. Voor het reproduceren of gebruiken van de multimedia-informatie op deze website – geluid, beeld,  software etc. – moet u vooraf altijd toestemming vragen aan de beheerder van de website.

 

E-mail disclaimer
▪ Elk e-mailbericht is vertrouwelijk en persoonlijk. Afzender controleert al haar uitgaande e-mails op aanwezigheid van virussen. Afzender is niet aansprakelijk voor en/of in verband met alle mogelijke gevolgen en/of schade voortvloeiend uit dit e-mailbericht, zoals schade door virussen. Internetverkeer is niet beveiligd waardoor de integriteit van deze e-mail na verzending niet gegarandeerd kan worden. Indien u dit bericht abusievelijk heeft ontvangen, verzoeken wij u dit onmiddellijk aan de afzender te melden en het bericht te verwijderen. Alle voorafgaande disclaimers zijn ook van toepassing bij alle mogelijke bijlage(n) van dit e-mailbericht. Werknemers zijn niet bevoegd namens het bedrijf via elektronische post een bindende overeenkomst te sluiten met een andere partij, zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van de directie. Voor bevoegdheden van de werknemers verwijzen wij naar de registratie bij de Kamer van Koophandel.

Inloggen

Log hier in om de werkzaamheden van uw project te volgen.

naam e-mailadres